Derfor skal din hest være i balance

Dressurridning handler i bund og grund om, at man får hesten til at udføre de ting, som den fra naturen side er i stand til at lave.

Hesten er fra naturens side i balance

Når man ser på heste i den vilde natur, så kan man se, at mange af de ting, som vi beder vores heste om at lave på dressurbanen er de samme, som de selv udfører ude i naturen.
Der hvor udfordringen som regel kommer for hesten, når den skal udføre øvelserne på dressurbanen er, at den har en rytter siddende ovenpå ryggen, som kan skabe ubalance.
Så for at øvelserne kan lade sig gøre, så er det i første omgang også en øvelse i, at rytteren kan finde ud af ikke at forstyrre hesten.

Kraft og holdbarhed

Hvis man kigger nærmere på hestens balancepunkt ude i naturen, når de fx laver en hurtig vending væk fra et rovdyr, så ser man, at den bruger sine bagben til at skabe kraft i vendingen. Dette er der to grunde til. Dels er bagbenene fra naturens side meget stærkere end forbenene og dels så kan bagbenene holde den noget større belastning.
Dette er meget vigtigt at have i tankerne, når man træner sin hest og dette er også grunden til, at langt de fleste undervisere vil skælde meget ud, hvis man rider sin hest på forparten. Den kan nemlig ikke holde til det i det lange løb.

Balance i din ridning

Så i bund og grund så handler dressurridning om at få sin hest i balance og opbygge de rigtige muskler på hesten til, at den kan udføre øvelserne og samtidig kan holde til det i mange år.
Jeg vil forsøge på sigt at finde nogle billeder, som kan illustrere, hvordan hesten bruger bagbenene til at bære det meste af sin vægt i balance.

Skriv et svar